Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

3 redenen waarom vrouwen aan krachttraining moeten doen

  • Home
  • blog
krachttraining vrouwen

Krachttraining wordt steeds populairder, vooral onder vrouwen. Sommige mensen denken dan krachttraining alleen bedoeld is voor mannen, maar niks is minder waar. Vrouwen kunnen net zo goed gewichten liften en zwaar squatten. Door regelmatig te sporten krijg je niet alleen meer spieren, maar na een tijdje ga je ook veel beter in je vel zitten. Je wordt dus niet alleen fitter, maar ook gelukkiger! In dit artikel zetten we drie redenen waarom krachttraining voor vrouwen geschikt is.

Meer spieren ontwikkelen

Wil je graag wat afvallen? Of is jouw doel om sterker te worden? Als je net begint met krachttraining is de kans groot dat je in spiermassa aankomt en overtollig vet verliest. Hierdoor zul je misschien niet minder gaan wegen, maar je lichaam ziet er wel strakker uit. Je kunt je progressie dan ook het beste bijhouden door foto’s te maken. Het getal op de weegschaal zegt namelijk niet alles. Bovendien kun je je focussen op bepaalde delen van je lichaam door bijvoorbeeld gerichte oefeningen voor je benen te doen. 

Hogere vetverbranding (ook als je niks doet)

Als je regelmatig sport, zul je meer vet gaan verbranden in ruststand. Door krachttraining te doen, moeten je spieren worden hersteld. Voor het herstellen is energie nodig en dit zorgt voor een hogere vetverbranding, ook als je gewoon op de bank Netflix zit te kijken. Nu vraag je je misschien af: ik kan toch ook gewoon cardio doen om vet te verbranden? Ja, dit kan, maar tijdens een cardio sessie verbrand maar een aantal calorieën. Na deze training gebeurd er verder niks meer met je lichaam, en bij krachttraining juist wel. Bovendien geldt: hoe meer spieren je hebt, hoe sneller je vetverbranding is. 

Je voelt je beter

Wist je dat je meer endorfine, dopamine en serotonine aanmaakt in je lichaam als je regelmatig sport? En laten dit nu net drie hele fijne stofjes zijn. Endorfine zorgt voor een geluksgevoel en verminderd pijn in je lichaam. Als je sport, wordt de productie van endorfine gestimuleerd. Daarnaast speelt dopamine een grote rol in het beloningssysteem in de hersenen. Dit fijne gevoel wordt dan ook vrijgegeven na een uurtje fitnessen. Na je training zul je een gevoel van voldoening krijgen en voel je je beter dan eerst. Dit is te danken aan het stofje serotonine. 
Wil je meer weten over krachttraining? Wist je dat er een speciaal krachttraining vrouwen magazine bestaat? In dit magazine vind je alle informatie over fitness, voeding, mindset en spierherstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *