Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

Ben je wat moeilijker ter been? Dit kan jou helpen

  • Home
  • blog
moeilijker ter been

Als je slechter ter been bent, zijn er gelukkig een aantal dingen die kunnen helpen bij de mobiliteit waardoor je weer normaal door het leven kan. In deze tekst maak je kennis met een aantal zaken die erg nuttig kunnen zijn voor mensen die slecht ter been zijn.

Badkamer toegankelijkheid

Om je badkamer toegankelijk te maken, zijn er natuurlijk wel dingen die kunnen helpen waaronder een douchestoel. Ook hier zijn verschillende soorten van, zo heb je als eerste een douchekruk. Dit is de meest standaard uitvoering van een douchestoel en is prima om even op te zitten, maar hier zitten verder geen luxe functies en handigheidjes aan. Ook heb je een eenvoudige douchestoel. Dit is eigenlijk een combinatie van een douchestoel en een douchekruk omdat de leuning hiervan verwijderd kan worden en je er dus een kruk van kunt maken, mocht dit beter uit komen of handiger zijn dan je normale stoel.

En er is, hoe kan het ook anders, nog een optie. Namelijk de inklapbare douchestoel. Deze is perfect voor de badkamers die iets minder groot zijn en ook nog gebruikt moeten worden door andere mensen in huis. Dat komt doordat de douchestoel ingeklapt kan worden en aan de kant kan worden gezet. Er is ook nog de luxe optie. Deze kan wel tot 130 kilo dragen en is niet inklapbaar met zijn vaste aluminium hand leuningen en een wel verwijderbare rugleuning.

Mobiliteit

Als je minder mobiel bent, is dit natuurlijk nog niet het einde van de wereld. Er zijn genoeg manieren en spullen die kunnen helpen bij het meer mobiel worden. Zoals bijvoorbeeld een elektrische rolstoel. Dit is natuurlijk voor de mensen die niet een dag lopen vol kunnen houden of helemaal niet meer kunnen lopen. Maar tegelijkertijd geen energie of kracht hebben om zelf hun rolstoel voort te duwen de hele dag.  Er zijn een aantal verschillende soorten elektrische rolstoelen. Iedereen kent de standaard rolstoel, die achter grote wielen en voor bij je voeten kleine zwenkwielen heeft. Natuurlijk is hier een elektrische versie van. En dan is er nog een rolstoel met zowel voor als achter grotere en bredere wielen, deze is meer geschikt voor gebruik binnen en buiten.

Ook is er een elektrische rolstoel met grotere banden die voor bijvoorbeeld gras en zand geschikt is. Waar de andere rolstoelen vast zouden komen te zitten is deze rolstoel zo ontworpen dat je hier nog verder kunt gaan. Natuurlijk lijkt een elektrische rolstoel veel op een scootmobiel en dit is logisch en als je dit elke dag nodig hebt dan is een scootmobiel waarschijnlijk ook een betere optie, maar als je tijdelijk in een situatie zit waardoor je minder mobiel bent niet. Sommige elektrische rolstoelen kun je zelfs opvouwen voor meer ruimte, ze kunnen op meer plekken komen en ze zijn lichter.

Overige opties voor mobiliteit

Er zijn natuurlijk meer opties, maar dit hangt ook van je eigen situatie af. Zo kun je bijvoorbeeld als je nog wel een klein beetje kan steunen op één been gebruik maken van krukken om kleine afstanden op moeilijk rolstoel begaanbare plekken af te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *