Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

De leukste spellen om cadeau te doen

  • Home
  • blog
De leukste spellen om cadeau te doen

Schaken is een leuk spel om cadeau te doen. Jij en je tegenstander hebben dezelfde 16 stukken om over een bord van 64 velden te manoeuvreren, met als uiteindelijk doel de koning van je tegenstander schaakmat te zetten. Schaken gaat echt om het spel; je kan er vrij snel beter in worden. Maar als je echt goed wil worden, moet je natuurlijk wel talent hebben. In een spel als dit moet je bereid zijn om jezelf in moeilijke posities te brengen en uit je comfortzone te spelen. Er is geen grotere uitdaging om die extra stap in het onbekende te zetten.

Een spel met een iconisch uiterlijk

Backgammon heeft een iconisch uiterlijk dat je zeker zult herkennen, of je het nu wel of niet ooit gespeeld hebt. Het speelveld bestaat uit 24 driehoeken van afwisselende kleuren en een balk in het midden van het bord. Het spel is vaak verwerkt in een opvouwbaar koffertje. Backgammon is een spel voor alle vaardigheidsniveaus, aangezien de regels gemakkelijk te leren en uit te voeren zijn. Het spel kan door volwassenen en tot jonge kinderen worden gespeeld, en het is perfect voor beginnende en gevorderde spelers gelijk. Het is ook perfect voor het vermaken van kleine kinderen, aangezien er overvloed van ruimte voor hen is om te handelen en in het spel worden geïmpliceerd. Backgammon is gemakkelijk genoeg voor beginner om na een paar potjes al beter te zijn.

Een spel over eigendom

Monopoly is het spel dat gaat over het kopen van eigendom en heeft sinds 1935 mensen geïnteresseerd. Het bordspel vereist risico en geluk, want de spelers kopen en verhandelen eigendommen en proberen niet in de gevangenis terecht te komen. De gameplay van de uitbreiding is gelijk aan die van het oorspronkelijke bordspel Monopoly, hoewel Monopoly in de loop der tijd vele variaties heeft gekend. In verschillende landen is Monopoly aangepast naar de lokale taal, inclusief de straatnamen. Zo heeft de Nederlandse versie straten als de Kalverstraat en de Neude. Het is een bordspel met dobbelstenen dat gespeeld kan worden van jong tot oud.

Ervaring en inzicht bij dammen

Bij het dammen zijn jij en je tegenstander elk verantwoordelijk voor 12 uniforme speelstukken, die je diagonaal over het 8×8 dambord mag verplaatsen.  De eerste 6 speelstenen bezetten elk een kleurplaats op het bord. De andere 6 speelstukken worden vertegenwoordigd door de volgende 4 diagonale rij paren van die gekleurde locatie. Elk rijen paar is even waarschijnlijk, en elke rij heeft een kans om een bepaalde kleur locatie te bezetten. Je wint het spel als je alle stukken aan de andere kant hebt. Ook dit is een spel dat je niet alleen op geluk kan winnen. Het vergt zeker ervaring en inzicht.

Een geliefd woordspel

Scrabble is een geliefd woordspel. De spelers krijgen een vast aantal houten lettertegels om mee te beginnen, en elke letter krijgt een andere puntwaarde.  Elke letter die niet van een kleur is, is een andere puntwaarde waard; elke letter is de enige letter in de set die bijdraagt aan de totale puntwaarde.  Bijvoorbeeld, het woord “s” (score van 10) heeft een waarde van 10 stenen en is 25 punten waard als het op een speciale plek op het bord wordt gelegd. De punten van de verschillende letters van het woord dat je legt, worden opgeteld. Het spel is vaak een beetje verwarrend, maar de puntwaarden van de woorden zijn gemakkelijk te onthouden en de regels zijn eenvoudig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *