Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

Dit heb je allemaal nodig als jullie een kitten verwachten

  • Home
  • blog
kitten

Als je een kitten wilt nemen is het natuurlijk belangrijk om erg goed te zorgen voor dit beestje. En daarom zijn er een aantal dingen die dingen waarop je moet letten bij het kopen van een kitten. En ook kun je hier vinden wat je allemaal nodig hebt om voor een kitten te zorgen.

Welke spullen heb je nodig?

Als je een kitten wilt hebben zijn er natuurlijk een aantal dingen die je nodig hebt bij het verzorgen van een kitten. Als eerste heb je na de aanschaf van de kitten natuurlijk eet- en drinkbakjes nodig. Zorg dat deze niet te hoog zijn wat de kitten is nu natuurlijk nog klein, maar ook als de kitten groot wordt is dit niet goed voor je kat omdat zijn of haar keel dan tegen het randje aan ligt. Daarnaast heb je  natuurlijk een kattenbak nodig voor als de kitten zijn of haar behoefte moet doen. Zorg er hierbij wel voor deze regelmatig verschoond wordt want anders is dit natuurlijk ongezond voor de kitten plus zal de kitten daar niet weer opnieuw heen willen en dat is natuurlijk wel het doel.

Verder is het nog belangrijk dat je speeltjes hebt voor de kitten zodat deze zich goed kan vermaken. Dit stimuleert het karakter van de kat ook en zo wordt de kat sociaal veel met de kat knuffelen helpt hierbij natuurlijk ook. Verder heb je nog het juiste eten nodig voor de kitten er is namelijk verschillend voer voor kittens oftewel kitten voer, katten op gemiddelde leeftijd en senioren katten een goed voorbeeld van goed kattenvoer is Royal Cannin Kitten. Ook een goed idee is om je kat vlooien druppels te geven als hij of zij jeuk heeft zodat deze meteen weer weg gaan mochten ze er zijn. Ook is het dus belangrijk dat je een kammetje hebt. Dit helpt niet alleen tegen vlooien, maar ook voor katten met lang haar zodat dit haar niet in de knoop raakt.

Hoe kies je een gezonde kat?

Er zijn natuurlijk ook een aantal dingen waarop je kunt letten bij het kiezen van een kitten. Zo is het bijvoorbeeld verstandig dat je niet de kleinste kitten uit een nestje kiest omdat deze waarschijnlijk het zwakste is en mogelijk een groeiachterstand heeft en hierdoor minder kans op overleven heeft. Ook is het belangrijk dat je de kitten lang genoeg bij de moeder laat zodat deze genoeg tijd heeft om zich te ontwikkelen. Verder kun je kijken of de oogjes helder zijn. Indien er geen viezigheid bij zit, dan heb je waarschijnlijk een gezonde kitten gekozen. Als laatste kun je kijken naar de vacht deze hoort glimmend en glanzend te zijn en er mogen natuurlijk geen kale plekken in zitten tenzij de dierenarts dit geschoren heeft.

Een kittens gedrag

Het gedrag van een kitten moet je erg stimuleren althans, de positieve kanten natuurlijk, zoals het speelse en het sociale. Blijf dit volhouden ook als de kat ouder wordt zo zal je kat een leuker en gewenst karakter krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *