Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

Inpakpapier groothandel – goed bestede euro’s

  • Home
  • blog
Inpakpapier

Waar je het meest veelzijdige en meest royale assortiment inpakpapier vindt, dat is en blijft toch bij de groothandel. Waar je niet naar toe hoeft te rijden omdat online bestellen veel gemakkelijker is. Inpakpapier groothandel zijn twee termen die bij elkaar horen. Hier vind je niet alleen een fraai assortiment maar wekelijks ook nieuwe dessins en materialen. Ook krijgt duurzaam inpakpapier bij de groothandel steeds meer aandacht. Wist je dat er zelfs inpakpapier op duurzame wijze wordt vervaardigd van suikerbiet?  En als je dan toch bezig met inslaan van inpakpapier, vergeet dan niet de gewenste etiketten, strikken en het zijdevloeipapier meteen te regelen.

De tijd voor je inpakpapier groothandel kon afnemen

Al ver voor er groothandels bestonden, werd inpakpapier al benut. Want overal ter wereld worden al millennia geschenken fraai verpakt weggegeven. Zo ook in China, zo’n twintig eeuwen geleden. In die tijd gaf de Chinese overheid haar beambten giften. Die cadeaus waren verpakt in enveloppes van bamboe. Datzelfde China zou ook het papier later uitvinden; en daarmee dus ook het inpakpapier groothandel. Het geheim van papier maken werd door China heel lang stilgehouden.

De historische versierdrang bij inpakpapier

Toch kregen de Europeanen er in de middeleeuwen lucht van. Ook zij begonnen papier te maken. Vooral in het latere Victoriaanse Engeland beleefde inpakpapier hoogtijdagen. Want een rijke elite deelde geregeld cadeaus uit en verpakte die geschenken in zwaar papier dat fraai bedrukt werd. Meestal ging het om (grote) enveloppen die zelfs aan de binnenkant werden versierd met allerlei motieven. Een van de grote producenten van dit inpakpapier werd begin 20e eeuw heel bekend: Hallmark. Dit bedrijf begon met het maken van enveloppen maar ging al snel over op de productie van inpakpapier.

Inpakpapier groothandel – een ‘must’ voor je cadeautjes

Bij de groothandel kun je nu je kritische oog laten vallen op een keur van inpakpapier. Er is zoveel keuze dat je even de tijd moet nemen om te kijken wat het beste papier is voor de producten die jij verkoopt. Je kunt ook maar beter voldoende papier voor je winkel op voorraad hebben want de vraag naar inpakpapier is onverminderd groot. Dat komt omdat inpakken op allerlei manieren belangrijk is geworden. Hier volgen enkele redenen waar inpakpapier allemaal voor wordt gebruikt:

• Versieren (het cadeau nog mooier maken)

• Geefmoment extra versterken (bijvoorbeeld Sinterklaaspapier voor Sint-cadeautjes)

• Aandachtspunt (laat zien dat je extra moeite hebt gedaan voor je cadeau)

• Feestelijke toevoeging (de papierprint straalt vrolijkheid en blijdschap uit)

• Traditioneel (want een mooie verpakking ligt in de lijn van de verwachting van de krijger)

• Spanning maken (uitpakken kost tijd en in die tijd versterk je de spanning omtrent de inhoud)

• Op het verkeerde been zetten (bijv. volleybal als een kubus verpakken)

• Hints (de kleur, vormgeving en andere zaken op het inpakpapier verraden al een beetje de inhoud)

Houd je voorraad op orde

Zoals hiervoor al gezegd: bestel je inpakpapier groothandel, ga dan ook meteen even na hoe de voorraad van je overige inpakzaken erbij staat. Neem die meteen mee met de bestelling, dan kun je weer een tijdje vooruit. Het gaat dan om labels en stickers, linten, strikken en koorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *