Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

Waarom relatietherapie?

relatietherapeut

Heb je het gevoel dat het niet meer vlot met je partner? Maak je je zorgen om hoe het nu verder moet? Je bent zeker niet alleen. Veel koppels kampen met gelijkaardige problemen. Meer nog: je hoeft niet bij de pakken neer te blijven zitten. Met relatietherapie vat je de koe bij de hoorns, en ga je samen met je therapeut op zoek naar oplossingen. Benieuwd waarom relatietherapie werkt? Lees dan vooral even verder!

relatietherapeut

Leer weer communiceren

Van alle dingen die je leert tijdens relatietherapie, is communiceren het aller-, allerbelangrijkste! Communicatie is de basis van elke relatie, en heeft invloed op alle andere aspecten van je relatie. Tijdens relatietherapie voor koppels leer je opnieuw hoe je met elkaar moet communiceren, op een constructieve en respectvolle manier.

Krijg een frisse, objectieve blik op je relatie

Een relatietherapeut heeft als taak onpartijdig te blijven, en zal dus ook op een objectieve manier naar jullie relatie, en de bijhorende problemen, kijken. Zonder met de vinger te wijzen helpt de therapeut je de essentie van het probleem te ontrafelen. Al snel merk je dat geen enkel probleem ofwel bij de ene, ofwel bij de andere partner ligt. En leer je wat jouw aandeel is in het probleem, en vooral wat je daaraan kunt doen.

relatietherapie voor koppels

Leer patronen herkennen, zodat je ze kunt doorbreken

Een relatietherapeut is getraind op het ontwarren van patronen. Elke relatie kent patronen, en die zijn lang niet allemaal zo slecht, maar een echt negatief patroon kan zwaar doorwegen op je relatie. Zo’n therapeut gaat dan ook op zoek naar de negatieve patronen binnen jullie relatie, en helpt jullie die zelf ook te herkennen. Zo kunnen jullie beiden, en samen, beginnen met het doorbreken ervan!

En wordt weer een team

Wat veel relatietherapeuten opmerken, is dat hun cliënten elkaar als tegenstanders zien. Deze soms erg subtiele, maar steeds destructieve houding maakt het nagenoeg onmogelijk om als partners door het leven te gaan. Relatietherapie leert je daarom om weer samen te werken. Jullie nieuwe, eerste doel als team? De handen in elkaar slaan om je relatie te verbeteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *