Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

Zo haal je jouw doelen met gemak

  • Home
  • blog
smartphone

Het behalen van je doelen is niet altijd even gemakkelijk. Welke vaardigheden en kennis heb je nodig om je doelen sneller te bereiken? Dat delen we met je in deze blog. 

Wees SMART

Goede doelen zijn SMART geformuleerd. Dit maakt doelen duidelijk en specifiek en beter te meten. Een duidelijk doel zorgt er dan ook precies voor dat jij weet of je het doel behaald hebt of juist niet. Schrijf op wat je wilt bereiken en zorg ervoor dat ze haalbaar en meetbaar zijn. Vergeet ook niet om er een tijdspad aan te hangen. Wanneer moet je doel af zijn? Dit geeft je richting en focus bij het uitvoeren van je doelen. 

Doelen versus dromen

Een doel zonder plan is slechts een wens. Zorg er daarom voor dat je een duidelijk plan maakt voor jezelf. Breek je doel op in kleinere taken en maak een tijdsplanning voor elke taak. Zo weet je precies wat je wanneer moet doen. Plan daarnaast ook regelmatig een evaluatiemoment in met jezelf. Ben je op de goede weg? Of moet je harder aan de bak? Dat kun je goed bekijken in je evaluatiemoment. 

Vergeet jezelf niet

Jij bent de persoon die je doelen gaat bereiken. Daarom is het heel belangrijk om voldoende tijd te besteden aan zelfzorg. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe meer energie je hebt om je doelen te behalen. Zorg er daarom voor dat je voldoende uren slaapt, dat je regelmatig gaat sporten en dat je gezond eet. Vergeet daarnaast ook niet om wat tijd met vrienden door te brengen. Zij zorgen weer voor extra, positieve energie om je dag mee door te komen. 

Positiviteit

Zorg dat je je omringt met positieve mensen die je steunen. Soms moet je omgeving wennen aan je doelen en kunnen ze je uit bescherming tegenwerken. Kies ervoor om tijdelijk minder contact te hebben met deze mensen, zodat je je beter kan focussen op het behalen van je doelen. Als je doel behaald is, zullen zij ook zeer trots op je zijn. 

Beloon jezelf

Soms helpt het om jezelf (intrinsiek) te belonen door een mooi cadeau te hangen aan het behalen van je doel. Kies iets waar je heel erg blij van wordt en waarvoor je bereid bent om extra hard te werken. Dit kan iets materialistisch zijn, maar bijvoorbeeld ook een toffe reis met je gezin.

Wil je jezelf extra motiveren? Zorg er dan voor dat je omringd wordt door een afbeelding van je doel. Bijvoorbeeld op je telefoonhoesje. Zo kun je je telefoonhoesje van smartphonehoesjes.nl personaliseren met een eigen foto. Zet dus zeker de foto van je doel op je hoesje als motivatieboost. Je maakt snel hoesjes voor Samsung galaxy S23 via hun website.

Het bereiken van je doelen is een combinatie van planning, zelfzorg en een fijne beloning. Volg deze tips en zie hoe jij jouw doelen behaalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *