Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

Zo kies je de juiste rouwbloemen voor een uitvaart

  • Home
  • blog
uitvaart

Vind je bloemen voor een uitvaart kiezen ook lastig? Begrijpelijk! Het is nu eenmaal een heel belangrijke keuze die je moet maken. Vaak vanuit het oogpunt van de overledene. Waarbij je dus goed moet nadenken over de wensen en hoe de dierbare in het leven stond. Gelukkig kun je ook kijken naar de symboliek van de kleuren, de rouwbloemen en zelfs de manier waarop deze worden geschikt of geplaatst. Dat helpt dus enorm bij het maken van een prachtig rouwboeket dat past bij de overledene.

Bloemen en hun betekenis

Van prachtige rozen tot een mooie lelie. Elk vertellen ze een eigen verhaal binnen een rouwboeket. Waarbij de betekenis vaak nauw verbonden is met de overledene. Het verteld dus meer over wie de persoon was dan je denkt. Lukt het dus niet om vanuit je hart met oog voor de wensen van de overledene te kiezen? Kies dan vanuit de krachtige betekenis die de bloemen hebben. In een gemiddeld rouwboeket komen natuurlijk meerdere soorten bloemen samen. Samen maken ze er vaak een geheel van. Waarbij veel naasten hun dierbaren zullen herkennen in het samengestelde boeket.

Kleuren en hun verhaal

Kleuren zijn binnen een rouwboeket meer dan een keuze. Ze hebben een echte betekenis die elk boeket kracht bijzetten. Waarbij wit de kleur van eenvoud en puurheid is. Staat de kleur rood voor liefde, kracht en moed. Geen enkele kleur is bij een uitvaart ongepast! Dat moet je altijd in je hoofd houden. Je bent natuurlijk niet gebonden aan een vast kleur binnen een rouwboeket. Je hebt altijd de keuze om meerdere kleuren te laten samenkomen als dit je voorkeur heeft en past bij de dierbaren.

Manier van schikken

Een rouwboeket kan op veel verschillende manieren worden geschikt. Waarbij je kunt kiezen voor keurig tot wild of groots tot subtiel. Het is er maar net naar waar je een goed gevoel bij hebt. Niet iedereen houd op dezelfde manier van bloemen. Daar kun je dus met name bij het schikken veel aandacht aan besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *