Bij Liefstevrouw.nl vind je een ruime keuze aan cadeaus voor je geliefde.

Zo maak je snel kennis met je nieuwe stad!

  • Home
  • blog
nieuwe stad

Verhuizen naar een nieuwe stad is natuurlijk hartstikke leuk. Je leert weer nieuwe mensen kennen, maar ook een nieuwe omgeving. Alleen hoe leer je de leukste hotspots van je nieuwe stad kennen? In elke stad is dit namelijk verschillend en je wilt niet elke keer naar de toeristische plekjes toe. Daarom geef ik in dit artikel een aantal tips om je nieuwe stad te ontdekken. Veel leesplezier!

Bekijk de stadsplattegrond

Bekijk van tevoren op de stadsplattegrond naar de hoogtepunten in de stad. Probeer hiermee alvast de herkenningspunten te onthouden van de stad. Hierdoor kan je je makkelijker oriënteren door de stad en zal je minder snel verdwalen. Zo helpen herkenningspunten je in te schatten waar je precies bent in de stad en kan je makkelijker de weg vinden. Bekijk daarnaast ook de routes die je het meest gaat gebruiken, bijvoorbeeld naar de supermarkt. Zo hoef je niet elke keer op te zoeken hoe je moet wandelen of fietsen.

Een manier om de stadsplattegrond goed uit je hoofd te leren kennen is door een stadsplattegrond aan de muur te hangen. Er zijn verschillende mooi wanddecoratie met verschillende stadplattegronden. Kijk voor een uitgebreide collectie aan stadsplattegronden op RB Laser.

Doe een Free Walking Tour

Een van de makkelijkste manieren om de stad te ontdekken is door een Free Walking Tour. Het lijkt misschien heel toeristisch, maar het geeft je echt de kans om de geschiedenis van de stad te kennen. Daarnaast krijg je leuke feitjes te weten en vertelt een tourguide de beste eettentjes en cafés. Kijk op Hi,Hi Guide voor verschillende Free Walking Tours.

Ga samen met de buren op stap

Iemand die jou het snelst kennis kan laten met maken met de stad zijn natuurlijk de locals. Zoek daarom eens contact op met je buren, bel eens aan of nodig ze een keer bij jullie uit. Je buren weten vast waar je het handigst je boodschappen kan doen, waar de markt is en hebben ze vast wel een paar tips voor je. Naast dat een kennismaking met de buren handig is om de stad te verkennen is een goede relatie met de buren altijd. 

Bezoek evenementen

Met evenementen leer je niet zozeer de stad zelf kennen, maar wel de lokale bevolking. Door deel te nemen aan evenementen ontmoet je weer lokale mensen uit de stad en kunnen ze je ook weer tips geven. Zo leer je nieuwe mensen kennen en krijg je meer informatie over de stad, een win win situatie dus. Kijk voor verschillende evenementen op social media zoals Facebook en Instagram, maar ook in de lokale krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *